Friday, November 3, 2017

Puterea interioara a copilului


        Este important sa ma intorc in trecut, nu ca sa gasesc vinovati sau sa ma asez in pozitia de victima, ci ca sa inteleg. Ca sa gasesc explicatii la unele tipare de gandire care au rezistat pana acum.

         De exemplu, momentul sau momentele cand eu am renuntat la puterea mea interioara, oferind-o celuilalt. Celalalt a devenit, astfel, instanta care hotaraste ce fac, care eticheteaza faptele sau gandurile pe care le am. L-am lasat candva sa faca asta, acum traiesc asta.
     Luarea puterii inapoi este un proces de o durata mai mica sau mare, in functie de binecunoscutii factori, vointa si determinare.

        Odata cu acesasta renuntare la puterea interioara, insa, am rupt si legatura cu celalalt.  
    Ok iti dau puterea mea tie, dar s-a rupt totul intre noi. Nu te voi putea iubi niciodata si nici eu nu ma voi lasa vreaodata iubi(a) de catre tine. Asta NU! par sa fi spus.

         Copilul este extrem de sensibil la dorintele si vointa celor din jur. Daca va interactiona cu el cineva inconstient de puterea lui personala, slabit emotional si spiritual, lipsit de intelepciune,acesta practic, ii cere copilului, de cele mai multe ori, la nivel inconstient,propria putere.
 
          Daca, insa,  micutul interactioneaza permanent cu un adult care se simte bine in pielea lui, care este fericit pentru ca e constient de propria frumusete si valoare, atunci, nici nu se va mai simti amenintatvreodata ca cineva ar vrea sa ii fure … puterea, bucuria, viata. Si se va dezvolta si el ca un adult care nu isi va da puterea pentru nimic in lume, constient de importanta ei. Va fi puternic fara sa fie agresiv sau cu aer de superioritate. Va avea o putere intrinseca care vine din constiinta si introiectarea raspunsului la intrebarea `cine esti?` Va fi bun sau curajos sau amabil din alegere, si nu din constrangere sau fatarnicie.
         Asa ca,eu zic sa lasam copilul sa isi mai faca micile lui crize de incapatanare, sa isi mai faca un pic voia lui (atat timp cat aceasta nu face RAU intr-un fel sau altul altei persoane sau chiar luisi, se intelege), poate ca toate astea poate ca sunt micile lui lupte in a-si gasi si conserva puterea interioara.


No comments:

Post a Comment