Monday, October 2, 2017

Cel mai frumos cadou pe care vreau să îl ofer copiilor mei


Încă mă străduiesc să stau în prezent... Să fim serioși și sinceri: este foarte greu. În cea mai mare parte a timpului, și mai ales atunci când mă întâlnesc cu alți oameni decât cu soțul meu, mă las în voia gândurilor, fiind pe pilot automat... E mult mai comod așa, decât să fac mereu exercițiul de a sta concentrată pe prezent, care necesită o oarecare încordare și tensiune.
 Și totuși, merită. Este un mod de a fi inovator, „3D”, căci așa, se concentrează cel mai bine întreaga personalitate. Am sentimentul că am pus un punct important pe i, exprimând ceva ce voiam să scot la iveală de mai de mult. Există moduri și moduri de a trăi de-a lungul vieții, de-a lungul zilelor. Uneori trăiesc „învechit”, dezordonat... Acest mod de a fi, în prezent, însă, e cel mai demn de ființa umană și nu îl poate practica decât o personalitate stabilă !Așadar, cei care încep cu asta procesul de vindecare-dezvoltare, nu vor reuși (sau vor reuși pe termene foarte scurte) pentru că mai întâi, au nevoie să își stabilizeze puțin structurile psihice.
A trăi în prezent înseamnă a te trezi și a trăi, apoi, de-a lungul întregii zile, bucuros ca și cum ceva minunat, extraordinar s-ar întâmpla în fiecare ceas. Să te trezești ca și cum ar fi o sărbătoare ( dar o sărbătoare de-adevăratelea, Crăciunul sau Paștele sau ziua de naștere a cuiva drag, sau ziua nunții), să ai acel entuziasm rezervat dar suficient să-ți susțină energetic toate acțiunile. A trăi în prezent tocmai de aceea înseamnă și a trăi cu Dumnezeu, adică a trăi în interiorul acestei combinații minunate între rațiune și simțământ, sau chiar între rațiune, simțământ și duh. Acolo, în starea de prezență se află, concentrată, întreaga capacitate a omului de a CREA. Se află cele mai frumoase combinații de manifestări vii ale propriei personalități. Practic, se esențializează sufletul, suflul vieții. Acolo, în acea stare de prezență, se poate vedea frumusețea interioară. Acolo, apare și se dezvoltă răbdarea, dragostea, relaționarea sănătoasă. Acolo, nu este loc de prejudecăți și ură, și nici de gânduri distructive. Astfel, nu mai este nevoie de scenarii și tot felul de pregătiri (nu vorbim de pregătirile unor prezentări sau lecții în cazul unui profesor, deși, și acolo acestea pot lipsi, pe un prag mai înalt de evoluție), ci doar de efortul constant de a trăi fiecare zi și ceas ca pe o sărbătoare și a fi mulțumiți cu simplul fapt că trăim acea zi, conștienți că acea zi este unică.... Și cred că în asta constă, de fapt și cheia fericirii, a învăța să mulțumim, să fim recunoscători pentru lucrurile pe care, din păcate, le luăm de prea multe ori, gratuit, ca ceva ce ni se cuvine ... Oare nu am învățat aceste lucruri în familia în care ne-am născut ? Oare, nu din familiile noastre am învățat să fim falși, să ne ascundem, să muncim la a ne crea complicate și distructive mecanisme de apărare ...? Să facem lucruri pentru că așa TREBUIE, pentru că așa se cere în societate? Nu ni s-a oferit dreptul la onestitate și nu ne-a încurajat nimeni să fim autentici, să căutăm să ne cunoaștem. Pentru asta ar trebui să urăsc pe cei alături de care am crescut, pentru că nu mi-au dat darul cel mai de preț pe care mi-l puteau da... Nu aș vrea să mai dezvolt această idee, pentru că ar trebui să scriu pagini întregi, și deja am făcut-o, prin jurnale și alte scrieri ...
Acest dar cel mai de preț pe care eu vreau să îl fac copiilor mei, și care știu că va potența enorm cu sens viața mea, este acela de a fi eu însămi prezentă, de a fi eu însămi autentică. Nu e cel mai minunat dar pe care orice mamă l-ar putea face copilului său ?Acum știu sigur că doar așa, va învăța și ea, treptat, să fie la fel. Iar în starea de prezență stă cheia fericirii. Așadar, mai clar, darul va fi acesta: îl voi învăța copilul să învețe să fie fericit.No comments:

Post a Comment